Jongeren de wijk in

Het team van jongeren van Stichting JOW! is sinds enkele weken actief in de wijk de Aa-landen. En met succes! Het team krijgt terug dat zij vertrouwen uitstralen en dat de flyers op A4-formaat erg professioneel overkomen. En belangrijker; het leidt tot aanmeldingen.

Het doel van Stichting JOW! met dit project is om de zogeheten ‘verborgen hulpvraag’ te vinden. Dit betreft ouderen die om wat voor reden dan ook niet zelfstandig actie ondernemen om bepaalde problemen aan te pakken. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals onwetendheid, onvermogen of zelfs onwil. Een complex maatschappelijk probleem. Het begin van de oplossing ligt volgens JOW! bij persoonlijk contact en het opbouwen van een vertrouwensband.

Om die reden legt een team van acht jongeren huisbezoeken af om de ouderen in de Aa-Landen te wijzen op de mogelijkheden van JOW!. De jongeren zijn duidelijk herkenbaar doordat zij opvallende blauw-witte jacks aanhebben van de stichting. Ook hebben zij een A4-flyer bij zich waarop hun foto’s zijn afgedrukt. Als een jongere zo’n flyer afgeeft aan een oudere, wordt er even een kruisje gezet bij zijn of haar naam. Wanneer ouderen opbellen met vragen, weten zij precies wie zij aan de deur hebben gehad. Ook verzond onze partner ‘De Nieuwe Zorg Thuis’ brieven aan hun cliënten in de Aa-landen waarin het bezoek van JOW! werd aangekondigd. Betrouwbaar dus!

Onder alle aanmeldingen verloot JOW! ook nog eens een iPad met daarbij drie lessen van een jongeren om ermee te leren omgaan. 

Binnenkort zullen we op deze website ook ervaringen van deelnemende ouderen delen!