Project van start

Op 1 september gaat het project ‘Veerkrachtig oud met jong’ van start in de Zwolse wijk de AA-Landen. Eén jaar lang is Stichting JOW! actief in de wijk om koppelingen te realiseren tussen zelfstandig en alleenwonende ouderen met één of meerdere fysieke beperkingen en jongeren in de leeftijd van 15-25 jaar. Het Fonds FNO heeft hiervoor vanuit hun Call ‘Meer veerkracht langer thuis’ middelen beschikbaar gesteld.

Stichting JOW! is al enige tijd in Zwolle actief met het koppelen van jongeren aan ouderen voor het ondernemen van een-op-een activiteiten. Ouderen betalen een kleine vergoeding van €9,50 per uur waarvan de jongere een vrijwilligersvergoeding ontvangt. Voor de doelgroep ouderen zoals beschreven in de doelstellingen van fonds FNO zijn de eerste drie contactmomenten gratis. Daarna geldt er een aangepast tarief voor ouderen die na de drie contactmomenten verder willen gaan. Voor wie dat niet wil, kan een alternatief aanbod worden samengesteld uit onbetaalde diensten van een van onze parters. 
Lees meer over Stichting JOW! op www.jow-nederland.nl.

Dit maatjesproject voor ouderen in Zwolle is speciaal gericht op een kwetsbare doelgroep ouderen die doorgaans moeilijk is te bereiken. Hun sociaal netwerk wordt steeds kleiner, terwijl er voldoende mogelijkheden zijn om het leven actiever in te richten. Door deze groep ouderen te koppelen aan jongeren willen we ze motiveren om het heft weer in eigen hand te nemen.

Het project bestaat uit vijf fasen, waarvan de eerste fase ‘fase 0’ is. In Fase 1 gaat een team van acht jongeren de wijk in om persoonlijk het contact aan te gaan met ouderen. Meer informatie over deze fasen staat bij ‘projectfasen’ op de homepage. 

Gedurende het komende jaar staat deze website geheel in het teken van ‘Veerkrachtig oud met jong’. Regelmatig worden er nieuwsupdates geplaatst en we gaan aan de slag met het maken van video’s. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons dan ook op de social media!